Michal Papadopulos: Jestem tu szczęśliwy
Czeski napastnik Zagłębia Lubin kilka dni temu przedłużył kontrakt z Zagłębiem Lubin. Michal Papadopulos, w telegraficznym skrócie, zdradza między innymi kulisy rozmów z miedziowym klubem.
Przedłużyłeś umowę z Zagłębiem Lubin o kolejne dwa sezony. To powód do satysfakcji?
Michal Papadopulos: - Jestem szczęśliwy, że Zagłębie skorzystało z opcji przedłużenia ze mną kontraktu i zaproponowało mi nową umowę. Przyznam, że to doskonały bodziec, który motywuje mnie do dalszej pracy. Chcę strzelać kolejne bramki dla Zagłębia.
Jesteś zadowolony z tych kilku miesięcy, jakie spędziłeś w Lubinie?
- Początek sezonu w naszym wykonaniu nie był taki, że moglibyśmy być z niego zadowoleni. Teraz gramy lepiej, nie przegrywamy w lidze. Możemy tylko żałować, bo gdybyśmy lepiej zaczęli sezon, to teraz gralibyśmy w czołówce. Musimy teraz to nadrabiać w kolejkach, które pozostały do końca sezonu.
Długo trwały rozmowy na temat nowego kontraktu?
- Nie trwały długo, bo w zasadzie wszystkie formalności zostały ustalone już latem. Klub wyraził chęć przedłużenia współpracy, ja zaakceptowałem zaproponowane warunki. Jestem bardzo zadowolony, bo mam teraz komfort pracy.
A sam Lubin odpowiada Ci jako miasto, w którym mieszkasz?
- Za każdym razem podkreślam, że Lubin to miasto, w którym skupiam się wyłącznie na grze w piłkę. Mnie to odpowiada, to optymalna dla mnie sytuacja.
Grałeś w Arsenalu, w klubach niemieckiej Bundesligi i holenderskiej Eredivisie. Masz jeszcze jakieś sportowe cele, jakieś ambicje do zrealizowania?
- Sportowiec zawsze może polepszyć swoje osiągnięcia, ja myślę dokładnie w ten sposób. Skoro przedłużyłem kontrakt, to przyszłe sukcesy chcę osiągnąć właśnie z Zagłębiem Lubin.
http://goo.gl/t6BhU